top of page
frankwattenberg

Uitleg HWMK denkwijze

Bijgewerkt op: 28 apr. 2021




WILLEN voelt heel anders dan MOETEN. Bij WILLEN maak je zelf een keuze. Bij MOETEN maakt een ander de keuze, of voelt het alsof de keuze al is gemaakt.


VOORBEELD

In bovenstaande afbeelding is er een rapport te zien. Het ligt tussen twee personen in.


Traditioneel

De linker persoon in de afbeelding denkt bij het zien van het rapport meteen aan MOETEN. Waar loop ik risico? Waar komt de veiligheid in gevaar? Hij markeert deze locaties daarom als rode stippen op zijn kaart.


De HWMK-denkwijze!

De rechter persoon denkt eerst na over wat hij WIL, op de korte en de lange termijn. En wat WILLEN mijn directe collega’s of de organisatie op dezelfde locaties en binnen een bepaalde termijn? Kunnen we samen optrekken? Bestaat er een risico? Is dit risico groot? Of kan het risico worden verkleind met een beheersmaatregel? Het meenemen van de lange termijn en het inzetten van beheersmaatregelen, creëert koppelkansen! Er liggen kansen om samen op te trekken. Deze denkwijze geeft de voorkeur aan het maken van integrale projecten in plaats van sectorale projecten. Hierdoor verdwijnen de rode stippen en ontstaan er groene stippen op de integrale kaart. Want integraal optrekken en samenwerken WILLEN we allemaal!

Ja.....sommigen denken aan een 3 bij het zien van het rapport.....slechts weinigen zien een E!


| De HWMK denkwijze zorgt voor werkplezier! |

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page